Είσαι ρουφιάνος; Μπες μόνιμα στην αστυνομία!

μπάτσοι-ρουφιάνοιΔιαβάζουμε:

Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή (νόμος 4058/12), όποιος συμμετέχει ενεργά στην καταδίωξη ή σύλληψη δραστών σοβαρών εγκληματικών πράξεων ή σε αστυνομική επιχείρηση προς πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ή σε επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος προς κατάσβεση πυρκαγιάς ή διάσωση κινδυνευόντων προσώπων, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισάγεται καθ’ υπέρβαση και χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων ή Πυροσβεστών

«…μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισμού του σε οποιαδήποτε θέση, πλην του αναστήματος. Η συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών διαπιστώνεται με Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ενεργείται μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος».
 

H σχετική τροπολογία εδώ

Αν οι καιροί δεν ήταν αυτοί που είναι, αν όλα αυτά αποτελούσαν μια κακή ανάμνηση από ένα μακρινό παρελθόν, αν δεν αφορούσε τις ζωές μας στα αλήθεια, αλλά ήταν σενάριο από κάποια ταινία, τότε θα μπορούσαμε και να αστειευτούμε.

Τα πράγματα όμως είναι σοβαρά. Όχι γιατί θα αλλάξει κάτι στην πράξη. Αλλά το γεγονός της ρητής και νομοθετημένης, πλέον, προνομιακής σχέσης ρουφιάνων και αστυνομίας δείχνει το μέγεθος των πραγμάτων.

Ας είναι. Η κοινωνική διελκυστίνδα θα βγάλει κάποτε αποτέλεσμα…

Κι αλίμονό τους!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: