Ενημέρωση από Ευελπίδων – πορεία αλληλεγγύης.

Αίσιο τέλος είχε η σημερινή μέρα. Όλοι οι συλληφθέντες της Villa Amalias αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε κλίμα ευφορίας τους υποδέχτηκαν οι αλληλέγγυοι, που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια μέχρι και την τελευταία στιγμή.

18:00: Οι αλληλέγγυοι – περίπου 250 αυτή την ώρα-  παραμένουν έξω από τα δικαστήρια, τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα κάτι που ενισχύεται από την είδηση ότι μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθεροι ( με περιοριστικούς όρους) 47 από τους 92 συλληφθέντες.

16:30: Ολοκληρώθηκε η πορεία των αλληλέγγυων στις καταλήψεις. Ο κόσμος αποχώρησε συντεταγμένα προς τα Εξάρχεια. Η συμμετοχή και η δυναμική του κόσμου ήταν συγκλονιστική.

16.00: Με μεγάλη δυναμική ξεκίνησε η αποχώρηση της πορείας των 10.000 αλληλέγγυων από την Ευελπίδων.

15.00: Ομαλά εξελίσσεται μέχρι στιγμής η πορεία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από τα Προπύλαια. Με παλμό περίπου 7.000 άτομα κινούνται προς την Ευελπίδων. Έξω από το χώρο των δικαστηρίων ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν την είσοδο στους αλληλέγγυους. Συνολικά 22 (σύμφωνα με το indymedia) συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

13.30: Περίπου 4.000 βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα προπύλαια.

13.20: Ελεύθεροι αφέθηκαν 10 από τους συλληφθέντες, με περιοριστικούς όρους αλλά χωρίς εγγυήσεις.

09.30: Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στο χώρο των δικαστηρίων περίπου 100 συγκεντρωμένων αλληλέγγυων, ακόμα και στενών συγγενών των συλληφθέντων.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: