Ενημέρωση για τους συλληφθέντες Villa Amalias – Σκαραμαγκά

Οι 7 συλληφθέντες  από την “Κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά”, μαζί με τον αλληλέγγυο που προσήχθει από το δρόμο,  αφέθηκαν ελεύθεροι. Η δικάσιμος τους ορίστηκε για τις 24 Ιανουαρίου ύστερα από αίτημα των συνηγόρων τους, προκειμένου να παραστεί στη δίκη ο Χρήστος Φωτίου, πρόεδρος του ΝΑΤ, ο οποίος είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον τους.

Παρ’ ότι η διάρκεια του αυτοφώρου λήγει σε λίγες ώρες, οι 93 συλληφθέντες της Villas Amalias  θα κρατηθούν ως το Σάββατο στη ΓΑΔΑ, οπότε και θα περάσουν από τον ανακριτή.

Από το πρωί σήμερα, 10/1, πολλοί αλληλέγγυοι στήριξαν έμπρακτα τους συλληφθέντες με την παρουσία τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ ισχυρές δυνάμεις καταστολής επεδείκνυαν την ισχύ τους.

Η αγαστή συνεργασία της δικαστικής με την εκτελεστική εξουσία υπήρξε για άλλη μια φορά αξιόλογη, με εισαγγελείς να επισκέπτονται συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ, προφανώς για να αποφευχθεί η συνάντηση συλληφθέντων και αλληλέγγυων. Τελικά οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων το μεσημέρι.

Παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα ως έκφραση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και αντίστασης στην οργανωμένη επίθεση του κράτους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: