Άξιος ο μισθός σου Καμπουράκη

Aναδημοσιεύουμε από τη Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ ένα κείμενο – απάντηση στο χαρακτηρισμό “μαλακισμένα” που απέδωσε ο δημοσιογράφος του ΜEGA Δημήτρης Καμπουράκης στα άτομα που προσπάθησαν να ανακαταλάβουν τη Βίλλα Αμαλίας.

Το χαφιεδότσουρμο έπιασε από νωρίς τα πόστα. Σε κανάλια, ραδιόφωνα, οι κατά αλλά ευπρεπείς κ ευυπόληπτοι. Οι έγκυροι κ έγκριτοι. Οι αδεκαστοι κριτές των πάντων ξεχύθηκαν σε οθόνες κ μικρόφωνα για να μας πληροφορησουν για τις εστιες ανομίας.

Δεν εννούσαν φυσικά τα υπουργεία ή τα κομματικά γραφεία. Δεν εννοούσαν τα αστυνομικά τμηματα, τα γραφεία των πολυεθνικών, του ΣΕΒ και των αφεντικών. Ούτε καν τα γραφεία των αναβαπτισμενων στη κολυμπήθρα της αστικής δημοκρατίας φασιστοειδών καθαρμάτων.

Μιλούσαν για τις εστίες αντίστασης που σε πείσμα των ιδίων και των εντολοδόχων τους, δημιουργούν κάτι “μαλακισμενα” σαν κι εμάς. Για τις εστίες υπεράσπισης του δημοσίου χώρου, ενάντια στην κουλτούρα της ιδιώτευσης. Για εμάς τα “μαλακισμενα” που αντιτάσσουμε το συλλογικό κόντρα στην επέλαση του ατομικού. Τη δύναμη της αλληλεγγύης αντί του ευτελισμού της φιλανθρωπίας. Τον διαρκή αγώνα ενάντια στη φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Εμείς λοιπόν τα “μαλακισμένα”, αγκάθια στα πλευρά σας δεν θα σταματάμε να σας πονάμε κάθε φορά που θα μας χτυπάτε. Κάθε φορά που θα απλώνετε τα ξερά σας πάνω στους εργαζόμενους, στους ανέργους, σε επισφαλεις και απολυμένους. Σε κάθε αδύναμο, ντόπιο ή μετανάστη. Σε κάθε αντιστεκόμενο και αρνητή του μίζερου παρόντος και μέλλοντος που μας επιφυλάξατε.

Πάντα εδώ, πάντα παρών, πάντα απέναντι, πιο κοντά απ’ότι φαντάζεστε…

Πηγή: http://www.katalipsiesiea.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: