Ανακατάληψη της Villa Amalias και δεύτερη εκκένωσή της

Βιλα

Update 13:20 Ελεύθεροι αναμένεται να αφεθούν οι 40 περίπου αλληλέγγυοι στη Βίλα Αμαλίας που το πρωί κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ.

Update 12:55 H πορεία των αλληλέγγυων στη Βίλα Αμαλίας δέχτηκε επίθεση με χημικά και κρότου λάμψης από δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν μέσω της οδού Ερμού και τα γύρω στενά προς το Μοναστηράκι.

Update 12:35 Αυτη τη στιγμή συγκέντρωση 500 περίπου αλληλέγγυων στη Βίλα Αμαλίας έξω απ’ το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα (Ερμού & Νίκης)

Tις πρώτες πρωινές ώρες, της Τετάρτης 9/1, έγινε προσπάθεια από πολλές δεκάδες κόσμου να ανακαταλάβουν το κτήριο της Villa Amalias, όπου για περίπου 2,5 ώρες στέφθηκε με επιτυχία, παρόλο τον χημικό πόλεμο που εξαπέλυσαν εναντίον τους, οι “πραίτορες” του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Κατά τις 9:30 και αφού πρώτα ΜΑΤ και ΥΜΕΤ είχαν σπάσει πόρτες και παράθυρα του κτηρίου, τα ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο κτήριο της Villa Amalias και προσήγαγαν 100 άτομα.

Ως αντανακλαστική κίνηση αλληλεγγύης κόσμος κινήθηκε προς την Αγ. Κωνσταντίνου και κατέλαβε τα γραφεία της ΔΗ.ΜΑΡ. Εδώ το κείμενο των καταληψιών. Και εκεί η κατάληξη ήταν η ίδια αφού ΕΚΑΜ και ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτήριο και προσήγαγαν 38 άτομα.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνέλευση στο Πολυτεχνείο για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του αλληλέγγυου κόσμου.

Η φωτογραφία είναι με τους συλληφθέντες της Βίλας όπως μεταφέρονταν στη ΓΑΔΑ.

Ακολουθεί και το βίντεο της ανακατάληψης:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: