Απόσυρση του Amour από τα αυστριακά βραβεία κινηματογράφου

gΝα αποσύρει τη συμμετοχή του από τα βραβεία της αυστριακής ακαδημίας κινηματογράφου αποφάσισε ο  Michael Haneke. Η “Αγάπη” του, θεωρούμενη από κοινό και κριτικούς ταινία της περασμένης χρονιάς, βραβευμένη διεθνώς, χόρτασε αναγνώριση και άφησε στην αυστριακή διοργάνωση χώρο για άλλες δημιουργίες και νέους καλλιτέχνες.

Το Amour (2012) συνάντησε δυσκολίες στη συμμετοχή του στην αυστριακή διοργάνωση, μιας και η ταινία είναι γαλλόφωνη και δεν πληροί άλλα επιμέρους προαπαιτούμενα συμμετοχής (όπως το αυστριακό πιστοποιητικό προέλευσης). Λόγω των παραπάνω, η τελευταία δημιουργία του Haneke θα διαγωνιζόταν μόνο για το βραβείο σκηνοθεσίας, σεναρίου και μοντάζ της αυστριακής ακαδημίας κινηματογράφου.

Τελικά ο σκηνοθέτης αποφάσισε να αποσύρει τελείως τη συμμετοχή του Amour. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του παραγωγού, Veit Heiduschka : “Ο σκηνοθέτης έκρινε πως τα αυστριακά βραβεία μπορούν να βοηθήσουν πολύ πιο ουσιαστικά άλλους αυστριακούς σκηνοθέτες. Χωρίς να υποτιμά το θεσμό θεωρεί ότι ο ίδιος έχει τιμηθεί σε διεθνές επίπεδο για την τελευταία δημιουργία του και πως θα πρέπει η διοργάνωση να δώσει την ευκαιρία και σε άλλες αυστριακές ταινίες.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: