Όργη στην Ινδία μετα το θάνατο της Ινδής, θύματος βιασμού.

Girl holds a placard as she takes part in a protest rally in HyderabadΌξυνση των διαμαρτυριών και διαδηλώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών, φοβούνται οι ινδικές αρχές, αφού η 23xρονη φοιτήτρια, που είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού πριν 15 περίπου ημέρες στο Νέο Δελχί, υπέκυψε τελικά στα τραύματα της, σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου είχε μεταφερθεί.

Το γεγονός του βιασμού, στο οποίο είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενη ανάρτηση μας, σε συνδυασμό με την προ ημερών αυτοκτονία μιας 17χρονης, μετά τη σεξουαλική της κακοποίηση, έχει οδηγήσει σε έντονες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, τις οποίες οι αρχές δυσκολεύονται να διαχειριστούν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Pranab Mukherjee και ο πρωθυπουργός, Manmohan Singh, σπεύδουν να κατευνάσουν τα πνεύματα με διαγγέλματα, που συνιστούν αυτοσυγκράτηση και σύνεση.Indian protestors shout slogans during a protest

Η σεξουαλική κακοποίηση γυναικών στην Ινδία, είναι ένα εξαιρετικά σύνηθες φαινόμενο. Οι αναφορές των περιστατικών στις αρχές, αγνοούνται ενώ τα θύματα απομονώνονται, δεδομένου ότι επικρατεί η άποψη της συνυπευθυνότητας τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2011 καταγράφηκαν από τις αρχές 24.000 βιασμοί στην Ινδία.

Την ίδια στιγμή φυσικά οι διαμαρτυρόμενοι αντιμετωπίζονται με άγρια καταστολή και η πολιτική ελίτ επιχειρεί με ευχολόγια να κατευνάσει την οργή, πριν φτάσει έξω από τις ιδιωτικές οάσεις της.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: