Βιασμοί, βία εναντίον γυναικών και διαδηλώσεις στην Ινδία

a17χρονη Ινδή αυτοκτόνησε την Τετάρτη, 26/12, πίνοντας δηλητήριο, μη μπορώντας να διαχειριστεί το βιασμό της και την κοινωνική απομόνωση που τον ακολούθησε.

Στο σημείωμα που άφησε το κορίτσι, ονομάζει τους δράστες της σεξουαλικής κακοποίησης και καταγγέλλει το ρόλο της αστυνομίας, που απείχε συστηματικά από τη διερεύνηση της υπόθεσης παρ’ ότι το γεγονός αναφέρθηκε άμεσα.

Η κοπέλα βιάστηκε στις 13 Νοεμβρίου,  κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Diwali και η αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά επίσημα την υπόθεση 15 ημέρες αργότερα. Μάλιστα η αστυνομικοί φαίνεται να εμπλέκονται παράξενα στην υπόθεση δεδομένου ότι ασκούσαν πιέσεις στην 17χρονη να αποσύρει την καταγγελία. 3 αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από το σώμα μετά την αυτοκτονία του κοριτσιού, ενώ τα τρία πρόσωπα που ονομάζει στο σημείωμα της η κοπέλα έχουν ήδη συλληφθεί.

Η βία εναντίον γυναικών στην Ινδία

Το γεγονός έρχεται να προστεθεί στον επαχθή ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας, πριν περίπου δέκα μέρας στο Νέο Δελχί και τις αντιδράσεις που αυτός έχει προκαλέσει. Η 23χρονη Ινδή, βιάσθηκε από 6 άνδρες, σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, αφού τόσο αυτή όσο και ο συνοδός της χτυπήθηκαν με μεταλλικό αντικείμενο. Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό αποτέλεσε αφορμή να βγουν στους δρόμους της πόλης εκατοντάδες πολίτες αξιώνοντας ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια για τις γυναίκες πολίτες.

Η Ινδία μία από τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρεται ως μια χώρα με σοβαρό έλλειμμα στο ζήτημα των δικαιωμάτων των γυναικών. Χαρακτηριστικά στην Ινδία εμφανίζεται ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά βρεφοκτονιών και αμβλώσεων σε μωρά και έμβρυα θηλυκού γένους.

Advertisements
1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: