Στις αίθουσες η νέα ταινία του Ang Lee

jΟ Ang Lee μας έχει συνηθίσει στις ετερόκλητες κινηματογραφικές επιλογές. Μετά το κλασικό Sense and Sensibility (1995), το εξωτικό Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000), το τολμηρό Brokeback Mountain (2005), αυτή τη φορά επιλέγει να στραφεί σε μια πολυθεϊστική πνευματικότητα με τη νέα του ταινία, Life of Pi (2012).

Η περιπέτεια του Pi είναι ένα ταξίδι ωρίμανσης και ενηλικίωσης, μια λυρική Οδύσσεια στον Ειρηνικό ωκεανό, με εικόνες που αξίζει να ειδωθούν σε τρεις διαστάσεις.

Το Life of Pi  είναι βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Yann Martel, που εκδόθηκε ύστερα από δυσκολίες το 2001 πρώτη φορά από τον Καναδικό εκδοτικό οίκο Knopf , για να αποσπάσει τελικά πολλά βραβεία και αναγνώριση από κοινό και κριτικούς.

bΗ κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας έχει ήδη αποσπάσει 11 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ είναι υποψήφια για τρεις χρυσές σφαίρες (σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και καλύτερης μουσικής).

Η ταινία προβάλλεται ήδη από την Πέμπτη, 20/12, στις Αθηναϊκές αίθουσες και το trailer της υπόσχεται ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό 2ωρο.

Life of Pi

Directed by Ang Lee

Starring Suraj SharmaIrrfan Khan and Adil Hussain

Released 2012

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: