Ρατσιστικές τακτικές προωθούνται στα δημόσια μαιευτήρια

μεταναστεςΆλλο ένα φασίζον σχέδιο στον τομέα της δημόσιας υγείας μπαίνει σε εφαρμογή με υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης και δε μας εκπλήσσει καθόλου, απλά αυξάνει την αηδία μας. Δε μας έχουν μείνει, άλλωστε, πια απορίες για το όριο αλλοτρίωσης, στο όποιο μπορεί να οδηγήσει το παρόν σύστημα. Το ζούμε και το βλέπουμε (αν θέλουμε φυσικά να το δούμε) καθημερινά.

Τα περιστατικά φυλετικών διαχωρισμών,  σε σχέση με την παροχή δημόσιας υγείας, τα οποία έγιναν προσπάθειες να αποφευχθούν σε έναν βαθμό -φυσικά από μειοψηφίες- ήρθαν να γίνουν καθημερινότητα πλέον και με το νόμο,  μέσω συνοπτικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με απόφαση, λοιπόν, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ΦΕΚ Β 3096 23-11-2012, “τίθεται σε ισχύ Κοινή Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί τους όρους για τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα διπλασιάζει το κόστος παροχής ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης για μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα ή ασφαλιστική κάλυψη.”
Σε απλή μετάφραση φροντίζουν να κάνουν τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων αυτών, που είχαν την ατυχία να βρεθούν σε αυτήν την χώρα, ακόμα πιο αντίξοες.

Βάσει των παραπάνω δεδομένων, το κόστος στα δημόσια μαιευτήρια για μετανάστριες χωρίς χαρτιά (παράνομοι άνθρωποι σύμφωνα με το κράτος) ανέρχεται στα 1264 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό για 3 ημέρες, 2090 ευρώ για καισαρική τομή και 165 ευρώ για κάθε επιπρόσθετη μέρα.
Η απάνθρωπη αυτή ρύθμιση, στην οποία κλήθηκαν να υπακούσουν όλα τα δημόσια νοσοκομεία από την ημέρα που δημοσιεύτηκε δεν θα μείνει μόνο στις μετανάστριες χωρίς χαρτιά, αλλά προβλέπεται να γενικευτεί στο σύνολο του προσφυγικού πληθυσμού που δεν διαθέτει την απαραίτητη χαρτούρα για ολόκληρο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Να σημειωθεί ότι οι υπογραφές γι’ αυτήν την απόφαση ανήκουν στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, καθώς και στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.  Ταυτόχρονα βέβαια οι ίδιες μούρες θα κάνουν την εμφάνιση τους συνεχίζοντας τις δακρύβρεχτες δηλώσεις τους πέρι φασιστικών τάσεων και κομμάτων στη βουλή και την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Σ’ αυτήν την χώρα, λοιπόν, αυτών που στα χαρτιά φαίνεται να είναι ελληνικής καταγωγής, παρόλο που οι ίδιοι επικαλούμενοι εμετικά κλισέ θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερα όντα, απογόνους του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα..σ’ αυτόν τον σκουπιδότοπο που με ραγδαίες ταχύτητες εκκολάπτει ελληνόψυχα πλάσματα που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ίσους με όλους τους ανθρώπους στη γη, πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι ο τόπος θα ξεβρωμίσει μόνο αν το κράτος κι ο συρφετός του μας αδειάσουν τη γωνιά. Να μείνουν μόνο οι άνθρωποι, πριν κοντέψουν κι αυτοί να χάσουν την ανθρώπινη ταυτότητα τους και πνιγούν στα σκουπίδια.
Είμαστε όλοι έγκυες μετανάστριες. Εγκυμονούμε ανθρώπους κι όχι σκουπίδια. Eγκυμονούμε τους αυριανούς κινδύνους για σας.

Πηγή στοιχείων: www.fylosykis.gr

δώρα ιντζ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: