Ο κόσμος, τα άστρα και όλα όσα βρίσκονται ανάμεσά μας: Gravitysays_i @ Πλανητάριο, 21/12

PrintΠαρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012, στη διάρκεια της μεγαλύτερης νύχτας του χρόνου, το Πλανητάριο γιορτάζει το Χειμερινό Ηλιοστάσιο με τους Gravitysays_i, ενώ στον τεράστιο θόλο του οι εικόνες θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια των Άστρων: Η ιστορία του Σύμπαντος, από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, εστιάζοντας στον κόσμο μας και στο αστρικό περιβάλλον που μας περιβάλλει.

3 μοναδικές μουσικές παραστάσεις (ώρες: 20:00, 21:00 και 22:00) με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 19:00 της ίδιας ημέρας από το Ταμείο του Πλανηταρίου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.

Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη (Κιθάρα, Σαντούρι, Φωνή) και τον Νίκο Ρέτσο (Τύμπανα, Κρουστά) στον Πειραιά.

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, τη ματαιοδοξία και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album (άλμπουμ με ενιαίο θέμα) συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

Η νέα τους δισκογραφική δουλειά «The Figures of Enormous Gray and The Patterns of Fraud» (Restless Wind, 2011) αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, αυτή τη φορά, ακολουθεί πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Το project group περνάει από τη studio λειτουργία στις συναυλιακές εμφανίσεις, δίνοντας υπόσταση στις συνθέσεις τους με τη βοήθεια και άλλων 3 μουσικών (Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Βιολοντσέλο, Glockenspiel, Μελόντικα, Φωνές) και της χορωδίας «The Enormous Grey Figures».

www.gravitysaysi.com

the Finger of Blame (promo video)

Objects in Mirror are Closer than they appear

gravity says i…

Wicked Sky

the air 2011 mix

Print

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: