Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012. Πλ. Ομονοίας, Αθήνα. άλλη Μία απόπειρα αυτοκτονίας – Δημόσια.

Ένας ακόμη άνθρωπος στα όρια που προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Η 35χρονη κωφάλαλη γυναίκα και μητέρα 2 παιδιών, 6 και 8 ετών, σκαρφάλωσε στο γλυπτό ‘Πεντάκυκλο’ που βρίσκεται στην Πλ. Ομονοίας, με στόχο να βάλει τέρμα στη ζωή της.

Στο σημείο κατέφθασαν η πυροσβεστική, διαπραγματευτές και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος Κωνσταντίνος Γαργάλης, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να την πείσουν να κατέβει μετά από ώρα, όπου η γυναίκα κρεμόταν στην βροχή. Εκεί και η μητέρα της.

Η 35χρονη μητέρα ανέφερε πως είναι χωρισμένη και ότι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει την καταστούν ανήμπορη να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Στο σημείο, ο Κωνσταντίνος Γαργάλης: “η 35χρονη δεν είναι η μοναδική που βρίσκεται σε απόγνωση γιατί της έχουν κόψει τα επιδόματα. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται όλοι οι κωφοί της χώρας, στους οποίους δεν έχουν δοθεί επιδόματα τους τελευταίους 6-8 μήνες.

Τα στοιχεία από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας δείχνουν 837 απόπειρες αυτοκτονίας από τον Μάιο του 2010 έως σήμερα.

Και η ζωή συνεχίζεται.. για όλους, εμάς κι εκείνην.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: