Το “Διπλό Βιβλίο” από την Εταιρεία Θεάτρου Pequod στο Λιθογραφείον (Πάτρα)

Το “Διπλό Βιβλίο” του Δημήτρη Χατζή από την Εταιρεία Θεάτρου Pequod,

Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 21:30.

Με την πτώση της χούντας και μετά από 28 χρόνια εξορίας στην Ανατολική Ευρώπη, ο Δημήτρης Χατζής (1913-1981) επιστρέφει στην Ελλάδα το 1975 και το επόμενο έτος δημοσιεύει Το διπλό βιβλίο, ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα της μεταπολεμικής περιόδου. Ακολουθώντας τη ζωή του βασικού του ήρωα Κώστα, ο Χατζής καταφέρνει να διατρέξει τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας – όχι σαν παρατηρητής, ούτε με έναν ιστορικό ή πολιτικό τρόπο, αλλά αποτυπώνοντας το ψυχικό τοπίο που διαμόρφωσαν αυτές οι στιγμές της ιστορίας μας. Έτσι, η ιστορία του Κώστα γίνεται η ιστορία της χώρας μας, φωτίζοντας τις πτυχές του «ρωμαίικου» που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα.

Συγχρόνως όμως η ιστορία του καταφέρνει να γίνει πανανθρώπινη, ένας στοχασμός για τη θέση του ανθρώπου «στο δικό μας κόσμο το σημερινό», ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα ή πατρίδα.
«Ένα μυθιστόρημα, η αφήγηση, το θέατρο». Μέχρι στιγμής η πιο συλλογική δουλειά της Θεατρικής ομάδας Pequod. «Η ιστορία όχι ενός ανθρώπου, αλλά ολόκληρης της γενιάς μας. Επομένως δεν αναλαμβάνουμε ρόλους, αλλά μοιραζόμαστε από κοινού την ιστορία του βιβλίου. Ακολουθούμε τους ήρωες του βιβλίου όπως ο συγγραφέας τους “στον κανένα τόπο, τον κανένα καιρό”».
Info:
Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 10€

Συντελεστές:
Κείμενο : Δημήτρης Χατζής
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία : PEQUOD
Παίζουν : Νικολίτσα Ντρίζη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Αγγελική Παπαθεμελή

Η παράσταση – μια συμπαραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου PEQUOD και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η εταιρία θεάτρου PEQUOD (“Πίκουοντ”) ιδρύθηκε το 2009 από τους ηθοποιούς Δημήτρη Ξανθόπουλο και Αγγελική Παπαθεμελή, με τη συνδρομή του συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και βρήκε το όνομα της στο θρυλικό σκαρί του αριστουργήματος του Χ. Μέλβιλ “Μόμπι Ντικ”.
Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις « Ο Γλάρος» του Α. Τσέχωφ (Κnot Gallery, άνοιξη και χειμώνας του 2010, Θέατρο Χώρα Bob theatre festival 2010 και 2011, πανελλαδική περιοδεία χειμώνας 2011), «Από το φίφτυ- φίφτυ στον έρωτα» του Δ. Χατζή στα πλαίσια του 1ου Low Budget Festival 2010 και «Υπόθεση εργασίας» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2011.
www.pequod.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: