Κυματίζοντας σε ιερές βουνοκορφές… Άννα Στερεοπούλου @ Sacro Monte (16/12)

Badia di San GemoloΤην Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 16:00, η Άννα Στερεοπούλου παρουσιάζει μουσικές της συνθέσεις, στην Ιταλία, στην εορταστική εκδήλωση της Badia di San Gemolo, ανάμεσα σε Baroque μελωδίες και Θιβετιανές ιαχές.

Μετά από πρόσκληση από την Προβηγκία του Βαρέζε (Provincia di Varese), η συνθέτις πρόκειται να συμμετάσχει στην εκδήλωση της Badia di San Gemolo, στην τοποθεσία του βουνού Sacro Monte, ένα ιστορικά και γεωγραφικά κομβικό σημείο. Το στοιχείο της ένωσης, στην προκειμένη εκδήλωση, ενισχύεται με την ερμηνεία καντάτων του Antonio Vivaldi, από τους βούλγαρους καλλιτέχνες Todor Petrov (πιάνο) και Adriana Grekova (σοπράνο), αλλά και την συμμετοχή της τραγουδίστριας Soname η οποία θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια από το Θιβέτ.

Το τραγούδι της Soname Yangchen (Soname) είναι εμπνευσμένο από αναμνήσεις της από τα τραγούδια στις βουνοκορφές του Θιβέτ, την “χώρα του χιονιού”. Εκεί, όπου οι νομάδες οδηγούν τα κοπάδια βουβαλιών από τους βοσκότοπους, έως τα άκρα των παγετώνων, με ματιές διεισδυτικές ανάμεσα στα αστέρια.

Άννα ΣτερεοπούλουΗ συμμετοχή της Άννας Στερεοπούλου αποτελείται από ερμηνεία προσωπικών της συνθέσεων, και πιο συγκεκριμένα, μουσικά αποσπάσματα των project της …oneirograph…v.5.spindle και electron (ήλεκτρον). Ηλεκτροακουστικές συνθέσεις, με βασικό συστατικό το πιάνο, δημιουργούν συγκεκριμένες, αλλά και αφηρημένες εικόνες στην ψυχή του κοινού και εμπνέουν την ίδια την σκηνογραφική παρουσία, η οποία επίσης εμπνέεται από την οικουμενική και πολιτιστική αρμονία που γεννάται από την ίδια την εκδήλωση, την ιστορία του χώρου και το πανέμορφο τοπίο της λίμνης Ganna της Λομβαρδίας. Οι δυναμικοί και πολύπλοκοι ρυθμοί του πιάνου, εμπλουτισμένοι με Jazz και Ambient ήχους, γεφυρώνουν τις ιερές ατμόσφαιρες του Vivaldi και του Θιβέτ σε μια μυσταγωγική συνάντηση στο Sacro Monte.

Badia di San Gemolo – Ganna [Varese, Italy]
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στις 16:00
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση Associazione degli Amici della Badia di San Gemolo in Ganna

A STEREOSCOPIC perspective of Music and Art ©
Anna Stereopoulou | Official WebSite
FaceBook | YouTube | MySpace | SoundCloud

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: