Έναρξη για το 6th Thessaloniki international Short Film Festival

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε! Για πέντε ημέρες, από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει στο TISFF, τα πιο σημαντικά διαμαντάκια μικρού μήκους του παγκόσμιου σινεμά.

Και φέτος η βάση των φίλων του Φεστιβάλ θα βρίσκεται στην αίθουσα του κινηματογράφου/Κέντρο Πολιτισμού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (απέναντι από τον Λευκό Πύργο). Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή 132 έργων από 20 χώρες.
Εκτός από τις εντυπωσιακές ατομικές συμμετοχές και τα καλύτερα ελληνικά της χρονιάς, το φεστιβάλ θα έχει και 7 ειδικά αφιερώματα :


–  Cinema Quebecois
–  Best from France/ uniFrance
–  New Danish Cinema
–  Basque Cinema
–  Αφιέρωμα στο ΜΟΝΟΠΛΑΝΟ
–  LODZ Film School,Poland
–  Best of Athens ISFF Psarokokalo
Επίσης στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο εξαιρετικές ειδικές προβολές πού θα ενθουσιάσουν: πρόκειται για τις ταινίες Directing Hell, ντοκυμαντέρ τού Χρήστου Χουλιάρα γιά τον αξέχαστο Νίκο Νικολαίδη και Gesmoord  τής Mieke Daneels.
Προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο Hilmi Etikan, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Istanbul Short Film Festival τα τελευταία 24 χρόνια με μια επιλογή από τα αγαπημένα του έργα, όπως και οι Γάλλοι σκηνοθέτες Tom Gargonne (Le Grand Bain), Wim Vanacker (The Naked Leeding The Blind) και Alexandre Mermaz (Sans Voix).
Οι προβολές θα αρχίζουν στις 4μμ κάθε μέρα και θα κρατάνε έως τις 12μμ. Η είσοδος για όλη την ημέρα (16.00 – 00.00, σύνολο 7 ώρες σινεμα) είναι 5 ευρώ ενώ για τους φανατικούς υπάρχει και pass και γιά τις 5 μέρες με τιμή 15 ευρώ.
Με μοναδικό στόχο την υψηλή ποιότητα και την ικανότητα να προβάλλει και να ξεχωρίζει δημιουργίες οι οποίες αργότερα διακρίθηκαν σε πολλά ξένα φεστιβάλ,το TISFF έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ τα “best of TiSFF” έχουν προβληθεί  στα φεστιβάλ Λισσαβώνας, Πόρτο, Βελιγραδίου, Σμύρνης, Μπρίστολ, Αθηνών, Βαρκελώνης & Λος Άντζελες. To 6o ΤiSFF θα είναι μια κινηματογραφική φιέστα πού δεν πρέπει να χάσετε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: