Καταχρηστική η εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

ναυπηγεια σκαραμαγκα εργαζομενοι 2Εδώ και αρκετούς μήνες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά συντελείται μία άνευ προηγούμενου καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με την επιβολή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας και την απασχόληση μόλις μίας (1) ημέρας την εβδομάδα. Η ιδιοκτησία των ναυπηγείων θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρατήσει σε ομηρία τους εργάτες και να μην καταβάλει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται όταν κατ ‘ουσία είναι απολυμένοι.

Αυτά μέχρι και την Τρίτη 11/12/12 όπου με αποφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κρίθηκε καταχρηστική η εκ περιτροπής εργασία όπου μάλιστα υποχρεώνει την εργοδοσία να καταβάλει τα τα οφειλόμενα ποσά προς τους εργαζόμενους, από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2012.

Η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχθηκε πάνω στο δίκαιο αίτημα των εργατών να απεργούν  την μία μέρα που εργάζονταν την εβδομάδα μιας και ήταν ηλίου φαεινότερο πως το μέτρο υπαγορεύτηκε από την επιθυμία της επιχείρησης να μην καταβάλει την αποζημίωση απόλυσης, θέτοντας τους εργαζόμενους σε μία ιδιότυπη ομηρία.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: