Ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον trans μαθήτριας

νΘύμα ρατσιστικών επιθέσεων, απαράδεκτης σωματικής και ψυχολογικής βίας υπήρξε 25χρονη trans, από τη διεύθυνση και τους συμμαθητές της, σε εσπερινό σχολείο της Αττικής.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, όταν στην αρχή του σχολικού έτους 2011-2012 η κοπέλα επιχείρησε να εγγραφεί στο σχολείο προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της, έγινε αποδέκτης ειρωνικών σχολίων από τον διευθυντή.

Ο τελευταίος την παρακίνησε να εγγραφεί αλλού, καθώς ο ίδιος δεν ενέκρινε την εμφάνιση της, ενώ της πρότεινε να μην έρχεται στο σχολείο και απλά να συμμετάσχει στις τελικές εξετάσεις.

Η μαθήτρια, αποδέκτρια λεκτικής, σωματικής βίας και χλευασμών από μεγάλη μερίδα της σχολικής κοινότητας, εξαναγκάστηκε να εμφανίζεται στο σχολείο ντυμένη αγόρι παρά το αντίθετο κοινωνικό της φύλο και την επιθυμίας της.

Όπως η ίδια δηλώνει η πίεση ήταν αφόρητη και είχε σαν αποτέλεσμα μια οριακή ψυχολογική κατάσταση με αυτοκτονικές τάσεις.

Μόνο μία φιλόλογος, από το σύνολο των εκπαιδευτικών του εσπερινού σχολείου,  στάθηκε στο πλευρό της μαθήτριας, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα η καθηγήτρια να δεχθεί συντονισμένη επίθεση από τη διεύθυνση του σχολείου.

Το παραπάνω περιστατικό αποδεικνύει τις βαθιές κοινωνικές ρίζες του ρατσισμού, που συμπληρώνουν τις – για κάποιους απλά μοδάτες και περιστασιακές – επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Το πρόβλημα δεν είναι το μεταναστευτικό, ούτε η οικονομική κατάσταση της χώρας, που οξύνει τα πνεύματα.

Το πρόβλημα είναι πως για κάποιους για να υπάρξουμε δίπλα τους πρέπει να είμαστε όλοι άντρες, ετεροφυλόφιλοι, υγιείς και Έλληνες.

Η λύση είναι να μην είστε δίπλα μας.

Την πλήρη αναφορά για το περιστατικό μπορείτε να διαβάσετε στο site του Σ.Υ.Δ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: