Δικαστική απόφαση «ξηλώνει» τα βίντεοκλιπ των Pussy Riot

Η φυλάκιση δύο μελών των Pussy Riot δεν ήταν αρκετή για τις ρωσικές αρχές. Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε ότι τα βίντεο του ρωσικού πανκ συγκροτήματος που είναι αναρτημένα στο Διαδίκτυο θα πρέπει να κατέβουν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί ότι θα μπλοκάρει τις ιστοσελίδες.

Στην απόφασή τους οι δικαστές χαρακτηρίζουν το συγκρότημα «εξτρεμιστικό» και ζητούν να αφαιρεθούν τα βίντεο, ανάμεσά τους και η πανκ προσευχή που έψαλαν κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της ρωσικής πρωτεύουσας και ένα τραγούδι και πάλι κατά του Ρώσου προέδρου που έπαιξαν στην Κόκκινη Πλατεία.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης το δικαστήριο έφτιαξε μια λίστα με όλες τις ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν τα βίντεο και σύμφωνα με το ίδιο πρέπει να μπλοκαριστούν. Οι διαχειριστές των ιστοσελίδων καλούνται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης εντός τριών ημερών, ενώ ο αντιπρόσωπος της Google στη Ρωσία δήλωσε ότι το YouTube δεν θα πάρει καμία απόφαση αν δεν λάβει τα επίσημα έγγραφα των ρωσικών αρχών. Και όλα αυτά, ενώ οι Pussy Riot βρίσκονται μεταξύ των υποψηφιοτήτων για “πρόσωπα της χρονιάς”, από το περιοδικό Times.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: