Νέα streaming video από Sigur Rós και Soundgarden αλλά και remix album για την Björk

Με μεγάλη χαρά είδαμε -και ακούσαμε στην περίπτωση της Bjork– νέα βίντεο αλλά και remix προσπάθειες από (ολοκαίνουργιους) Soundgarden και φουλ καλλιτεχνικούς Sigur Rós.

Οι Soundgarden μετά το καινούργιο τους πόνημα που ήρθε να μας ταρακουνήσει έπειτα από απουσία πολλών χρόνων ( από το 1996 είχαμε να ακούσουμε νέα μουσική, μέχρι το φετινό King Animal) μας παρουσιάζουν το νέο τους video για το τραγούδι “Been Away Too Long“.

 

Από λίγο πιο βόρεια και πιο αρτιστίκ φυσικά, έρχονται τα βίντεο των Sigur Ros για το project τους Valtari Mystery Film Experiment, όπου η μπάντα δίνει την καλλιτεχνική ελευθερία σε σκηνοθέτες να πειραματιστούν οπτικά, βασισμένοι στην τελευταία κυκλοφορία των Ισλανδών, Valtari. To πιο πρόσφατο από αυτά τα video είναι του σκηνοθέτη Christian Larson και αποτελεί μία υπέροχη μίξη χορού και εικόνας με μουσικό χαλί τα “Ekki Múkk”, “Valtari”, “Rembihnútur” και“Varúð”. Το video μπορείτε να δείτε εδώ.

Τέλος η, επίσης Ισλανδή, Bjork έδωσε την ευκαιρία σε συγκροτήματα και μουσικούς να πειραματιστούν πάνω στον δίσκο της Biophilia και να μας δώσουν ένα πολύμορφο δίσκο με remix. To όνομα αυτού Bastards στον οποίο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι Death Grips, Omar Souleyman, Current Value και These New Puritans. Ένα δείγμα του Bastards μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

 

 

 

Leave a comment